|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 15:03 |
|
|
חג שמח
שנה טובה
וגמר חתימה טובה
וועד צעדים
קרולה אופנהיימר-רוזנטל,עו"ס
יו"ר צעדים
|
 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 03, 2010 | 19:57 |
|
|
לכל חברי הפורום
שנה טובה ומבורכת.
אושר, שלווה ורק בריאות!!!!!!
עדה
בתרבות היהודית מסמל הרימון ברכה, שפע, יופי וחוכמה. הנה הצילום שלי:
עדה
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 13:05 |
|
|
המון בריאותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
עזרא
החיים יפים
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 13:07 |
|
|
שנה טובההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה
לכולםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
עזרא
החיים יפים
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 05, 2010 | 14:47 |
|
|
שנה של אושר, אהבה בריאות ושלום לכולם
קרולה
יו"ר צעדים
|
 |
|
|
|
|
°
|
|
|
Sep 05, 2010 | 22:38 |
|
|
<a href="http://www.lavyan-index.com/">צלחת לווין</a>
|
|
|
|
|
|
|
|
°
|
| ביקור נציג הביטוח הלאומי בבית המבוט
|
carola |
|
|
Sep 01, 2010 | 10:42 |
|
|
|
|
°
|
| איך נראית התעודה המזהה שלהם ?
|
דונה |
|
|
Sep 01, 2010 | 14:56 |
|
|
|
|
|
|
•
|
| למה לא נעזרים קצת במקל ?
|
דונה |
|
|
Aug 30, 2010 | 11:55 |
|
|
שלום לכולם,
חשוב לי מאד לשתף את חברי פורום צעדים במחשבות ובלבטים בנושאים הקרובים לליבנו (ולגופנו).
אנא אל תכעסו אם אני קצת "כבדה" או רצינית, הנושא הוא רציני ושווה מחשבה, לא ?
אז ככה:
בדקתי ומצאתי שההיסטוריה של השתלות מפרקים היא קצרה מאד - כארבעים שנה בלבד !
יש התפתחות נאה בתחום הטכנולוגיה של השתלים בתחום הביצוע של הניתוחים.
יחד עם זאת, בכל פעם שאני שומעת את המשפט :
"השתלת מפרק ירך היא מהניתוחים המוצלחים ביותר בתחום האורתופדיה עם אחוזי הצלחה של 95% "
אני חושבת בליבי : זה לא כל כך נכון. השתל מתרופף. הניתוח למעשה מתקלקל. זה לא מחזיק מספיק זמן,
ואחר כך הבעיות חוזרות בגדול.
אז בבקשה, מנתחים יקרים, תפסיקו להפיץ את הסיסמה הזאת !
ואולי בגלל תחושת ההצלחה והאופוריה הזאת שוכחים להזהר. קרולה שלנו, כאן בפורום ובמפגשי העמותה שומרת
עלינו ומזכירה לנו שהזמן "מושאל". אני מברכת אותך שוב על כך מכל הלב.
אני מבקשת ללכת עוד צעד קדימה ולנסות למצוא נוסחה שתחסוך למושתלים הצעירים את הניתוחים החוזרים.
אם מביטים חזק אל העובדות ועומדים היישר מול האמת מבינים שהדרך היחידה להמנע מרביזיות היא שימוש
בעזרי הליכה.
זאת אומרת: כסא גלגלים בבית + מקל הליכה למרחקים ארוכים + קלנועית בטיולים + ירידה דרסטית במשקל.
אומרים שחיי הפרוטזה הם תוצאה ישירה של מספר הצעדים שהלכנו. כמו בכל קופה - אפשר פשוט לחסוך !!
אנחנו נכים עם בעיה של ניתוחים חוזרים, אז למה אנחנו עושים את עצמנו בריאים, למה לא עושים חשבון ?
אני מאמינה שיש ענין של אוירה והלכי רוח. אם יהיה מקובל בחברה שמושתלי מפרקים צעירים מגבילים את
עצמם בפעילות וחוסכים צעדים, אני מאמינה שאפשר יהיה להפחית את מספר הרביזיות בצורה משמעותית.
תשאלו : מה עם איכות החיים ?
תשובתי: בילוי בחדרי ניתוח הוא לא איכות חיים.
כסא גלגלים לשימוש ביתי יכול להיות דבר חביב (צריך רק לדאוג לעיצובים חדשים ולא מדכאים וראיתי כבר כאלה).
הליכה עם מקל מידי פעם יכולה להיות חביבה. קלנועית בטיולים היא כיף גדול מאד, ואפשר גם לעבור לקורקינט
חשמלי אם לא רוצים להראות מסכנים. אם כולם יעשו את זה לא תהיה בעיה של "איך אני נראה".
אז החלום שלי הוא קורקינט ספורטיבי עם מושב נוח ומנוע של קלנועית שיהיה עליו סמל של עמותת צעדים,
(שדאגה ליצר אותו בזול עבור חבריה...)
מישהו ירים את הכפפה ?
חברים יקרים, תודה על ההקשבה
אשמח לקבל תגובות
באהבה,
דונה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 14:01 |
|
|
דונה שלום,
מודה לך מאוד על הברכות אך יש לי הרגשה שהמסר שלי לא הובן לגמרי.
אני בדעה (מתוך ניסיון רב ורב שנים) שניתוחי השתלת מיפרקים הם מוצלחים מאוד.
כשאני מתייחסת לשמירת המישתל לאורך שנים לוא דווקא אני מדברת על מקל ו/או כיסא גלגלים ו/או קלנועית ו/או "קורקינט ספורטיבי".
אני מאמינה שיש שיטות שיקומיות העוזרות לנו לשמור לאורך זמן על המישתל ואת שיטות אלה צריך למסד.
שמתי לעצמי כמטרה לקדם את הנושא ואחד מעיסוקי בעמותה הוא לגרום שהמוסדות והצוותים המטפלים בנו יכירו במגבלה/נכות שלנו במטרה לתכנן את הטיפול השיקומי המתאים לאנשים כמונו לא רק לאחר ניתוח אלא לאורך חיינו לאחר ניתוח השתלת המיפרקים.
כמי שלאחר הניתוח האחרון הולכת בעזרת מקל הליכה ובזמן האחרון מרבה בלהישתמש בכיסא גלגלים עקב ירידה במצב התפקודי אני יכולה להעיד על עצמי שאני לא מוצאת בכיסא הגלגלים חבר איתו אני רוצה לקשור קשרים ארוכים ומקווה שלאחר ניתוח הרוויזיה המתקרב, אוכל שוב להחזיר לעצמי איכות חיים מינימאלית.
אין לך מושג כמה אני ממתינה לתור לניתוח מתון ניסיון שלאחריו יהיה לי הרבה יותר טוב.
קשה לי קצת להבין מדוע את כל הזמן מנסה לדחות את ניתוח הרוויזיה כאשר עדיין לא עברת את הניתוח הראשון ולא יודעת בעצם האם ניתוח השתלת המיפרק הוא באמת גורם לשיפור במצבך התיפקודי.
הרבה בריאות ,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 20:14 |
|
|
שלום קרולה,
תודה על תשובתך.
את יודעת עד כמה חשובות לי פעילויות שיקומיות, התעמלות להגמשת הגוף, להמרצת מחזור הדם, פיזיותרפיה,
הידרותרפיה, דיקור ועוד הרבה טיפולים חיוניים.
פשוט על רקע התארכות תוחלת החיים בעולם - ומצד שני ריבוי בעיות המפרקים, נוצר מצב שהניתוחים צריכים לספק תשובה לשנים ארוכות מאד. לפעמים מדובר ממש בכמה עשרות שנים שאדם צריך לחיות עם מפרקים מלאכותיים.
לכן אני חושבת שיש מקום להעזר בכל מה שיכול לסייע, ובמסגרת ההתארגנות לשנים ארוכות של פעילות וחיים טובים חבל לשלול על הסף את האופציה שהצעתי (של חסכון בצעדים) מתוך כוונה שזו תהיה רק אחת מדרכי ההתמודדות עם הבעיה.
אני מכניסה הביתה כסא גלגלים לצורך חזרה לעבודה שאני עושה מהבית (סוג מסוים של מלאכת יד). ואני עוד לפני הניתוח הראשון. במשך כמה שעות ביום אני אשמור שהרגליים לא יתעייפו. זה רק לבית, ורק למטרה הזו. אשמח לדווח בהמשך אם הרעיון היה הגיוני, ואם אמשיך בזאת גם אחרי הניתוח.
הלואי שהמפרקים החדשים שמשתילים היום יוכיחו את עצמם ויעמדו בציפיות וכולנו נזכה להנות לזמן רב מתוצאות הניתוחים הבאים עלינו לטובה.
מאחלת לך הצלחה, המון בריאות, שיעבור מהר וקל !
דונה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 21:35 |
|
|
ערב טוב
דונה היקרה יש האומרים "אין חכם כבעל ניסיון"
לדעתי רתמת את העגלה לפני הסוסים.
בפורום הנוכחי אנו למדים שיש פה לא מעט בעלי ניסיון של ניתוחים כלומר השתלות וריבזיות.
את ואני טרם עברנו את הניתוח הראשון ואנו לצערי כמובן טירונים עדין שעד שלא נעמוד
באותה סוגיה איך נייעץ ונביע דעה?
גם לי הרגשה שחיבים "לחסוך" והיתקמץ בבזבוז השימוש במפרק מאידך אם לא נזוז ונחסוך נגיע למצב של זומבי.
או אז אני כן חושב שחזרה לשיגרה חייבת להיות חזרה משכילה ומדודה כמו למשל לא ארוץ לשחק כדורגל למשל
אך ישנם פעולות שלא אוותר עליהן ואולי אסתכן ברויזיה .
שאלה כללית .כיום אינני צורך מדלל דם כמו אספירין למשל ולידענים בפורום מה אתם אומרים? כדאי לקחת
ביי עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 22:45 |
|
|
דונה, כנראה ששוב הסברתי את עצמי בצורה לא ברורה.
את ניתוח השתלת המיפרק לא עושים כדי לשבת על כיסא גלגלים|אלא כדי לחזור לאיכות חיים.
כדי לשבת על כיסא גלגלים אין צורך בניתוח, הרגע בו נצטרך לשבת בו יגיע כאשר המיפרק יהיה הרוס לגמרי.
לא מדובר על חיסכון בצעדים לאחר הניתוח , אלא כפי שעזרא אומר , בצעדים מושכלים שיאפשרו לנו לחזור לאיכות חיים טובה ככל האפשר ולשמר את המישתל בצורה הטובה ביותר ולאורך זמן.
דונה, אני ממש לא מצליחה להבין מדוע את כל כך מודאגת מהרוויזיה כאשר עדיין את נמצאת לפני הניתוח הראשון.
נכון שתוחלת החיים ארוכה יותר ושהמיפרקים/מישתלים אמורים להחזיק בגופינו הרבה יותר זמן, אך יחד עם תוחלת החיים הטכנולוגיות הרפואיות, השיטות הניתוחיות והיידע הרפואי השתפרו ומשתפרים בהתאם ועד לרוויזיה השינויים והשיפורים יהיו גדולים וטובים עוד יותר.
גם מילה טובה חייבים לומר על המנתחים בארץ היודעים לעשות את מלאכתם בצד הטוב ביותר.
ולשאילתך עזרא, אין צורך בלקיחת אספירין לפני הניתוח, לאחריו או שתקבל כדור לדילול דם שנכנס לסל הבריאות אך עד לפני כחודש עוד לא היה באישור סופי לחלוקה במחלקות או שתצטרך להזריק את זריקות לדילול דם שאינם כל כך נעימות אך מועילות מאוד.
לילה טוב,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 23:11 |
|
|
רק אחרי שעניתי לעזרא ראיתי את תשובתך.
אני מודאגת כי זה האופי שלי - דאגנית. לכן אני מתעכבת כי אני חוששת שגם אחרי הניתוח הדאגה תציק לי מאד.
בכל אופן אף אורתופד לא האיץ בי לאחרונה, יש לי כאבים אבל הגמישות בסדר ולמרות שאין לי כבר סחוס (ממש !)
אני איך שהוא עוד מסתדרת כי הכאב הוא רק בהליכה.
תקראי בבקשה מה שכתבתי לעזרא בקשר לספורט נכים. אולי נצטרף למשהו כזה ?
דונה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 23:02 |
|
|
הי עזרא, מה שלומך בימים אלה ?
מסכימה איתך שאנחנו חדשים. אני בפורום הזה בעיקר לומדת.
בכל אופן אני לא מתבטלת בכלל - פעמיים בשבוע כמו שעון בשיעור התעמלות לגמישות הגב בשיטת פלדנקרייז +
שלוש פעמים בשבוע שחיה של 40 דקות בשלושה סגנונות כולל תרגילי הליכה במים.
אני נוסעת בקרוב לשבוע לספרד ומתכוונת ללכת שם די הרבה עם מקל וכדורי ארקוקסיה.
כמו כן ירדתי כבר 9 קילו במשקל ואני ממשיכה, זו אחת הסיבות שאני דוחה את הניתוח כי נראה לי שזה יהפוך
את התהליך לקל יותר. (כך גם אמר לי מנתח מנוסה לאחרונה - יותר סכנות של זיהומים ותקלות אצל השמנים).
דרך אגב, יש ספורט נכים של רכיבה על אופני ידיים , אני חושבת לנסות, אספר על זה אם אלך. למעשה אם
אהיה ממש רזה אני חושבת שאוכל לרכוב על תלת אופן רגיל כי זה די בריא למפרקים.
נארגן קבוצת רוכבים בצפון הארץ ?
בידידות,
דונה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 07:34 |
|
|
בוקר טוב
ראשית דונה מאחל לך נסיעה טובה.
כתבת שאת מתכוונת ללכת הרבה .
המלצה .לא יקרה כלום אם לא תלכי הרבה למה את צריכה להיתעלל בעצמך ,
.ביג דיל אם לא ראית נקודה כזו או אחרת.
אני למשל הייתי עם רעיתי ומספר זוגות חברים בבורגס והיו מקומות שקבענו ללכת לבקר .
ואני ויתרתי ולא מרגיש שהפסדתי משהו ובעצם למה לעכב משתתפי טיול אחרים.
אם זה טיול פרטי פרטי אז סיפור אחר כי אין לך את המצב שמישהו יתעכב בגלל קצב הליכתך.
לא הבנתי למה לקחת ארקוקסיה כפי שכתבת אם אין לך דלקת .לכאבים יש אופטלגין והנוזלי מומלץ.
כמובן מאחל לך אחלה טיול ןהמון הנאה ממה שתראי.(תעלי תמנות).
עזרא
החיים יפים
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 11:01 |
|
|
כשלא הלכת נשארת לבד ? מה עשית ?
האמת שאני לוקחת איתי שני ספרים טובים. וגם למדתי ספרדית השנה אז אולי אפטפט קצת עם המקומיים...
לגבי אופטלגין: זה כדור מעולה אבל מחליש לי קצת את השרירים, כאילו מוריד את ההולכה העצבית או משהו כזה.
אבל דוקא טוב שאמרת, אני אקח איתי.
ולגבי דלקות -יש לי דלקות, למה לא ? בגידים, בשרירים, אולי גם בתוך המפרק למרות שאין כבר סחוס. דלקות
בשפע ! כאב מסתובב באיזור המפרק וגם בגב התחתון כתוספת אומץ. כל כאב כמעט זה מדלקת. אצלי הארקוקסיה מורידה את הדלקת חוץ מהפעולה שלה נגד כאב. אם הכדור הזה לא היה מסוכן לבריאות הייתי חיה מצוין ממש.
בכל אופן הטיול שלי בעוד שבועיים. מבטיחה לדווח ולהביא תמונות
מה עם הספורט ?
ביי
דונה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 21:03 |
|
|
אהלן
כשלא הלכתי עם החברים לשוטטות באיזור בורגס .בולגריה למשל ראשית הפצרתי ברעיתי שתלך איתם לטיולים ושלא ידאגו מעבר למידה.
כמובן שהיינו בתקופת הקיץ ויש בריכה מהממת בחצר המלון ואז מה יותר כייף ככה לתפוס שמש על כסא נוח ואורחות לבושות ביקיני מסתובבות מול העין ומשקה קר ביד?(לא לדאוג עשיתי בדיקת עיניים והכל יצא תקין)  
הנה אני ממלד אותך שלוש מילים בספרדית. קה סרה סרה=מה שיהיה יהיה .
שאלת על ספורט ,לא איני עושה מיכוון שאך אני מתחיל הכאבים באים ועולים כאילו לומר ,שב בשקט אחרת אנחנו
באים להכאיב. ללכת לים כמה שיותר כמעט כל יום לחתרגל בתוך המים את הכתף ובעיטות בתוך המים קצת לחיזוק.
זהירות עם ארקוקסיה .התרופה טובה לדלקות אך לקחת במינון מינימלי כמה שפחות מיכוון שהוא "דופק" את הכבד והקיבה .
לדעתי התרופה היום הכי ידידותית זו אדקס שמרגיע את הכאבים טובה יותר מאופטלין .
על כל פנים בטח עוד נברך לשנה החדשה ואם לא אז
שנה טובה והמון בריאות לכל חברי עמותת צעדים
עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2010 | 08:50 |
|
|
לכולנו, כל אחד במסלול ההבראה שלו, שיהיה לנו טוב,
ואל תשכחו לרגע את חצי הכוס המליאה !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 17, 2010 | 16:09 |
|
|
ביום חמישי 26/8/2010 ניפגש בדוכן תמיכה והסברה בלילה של בריאות בפארק הרצליה.
פרטים בקישור המצורף,
להתראות,
קרולה
יו"ר צעדים
קישור מצורף:
לילה של בריאות
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 17:05 |
|
|
צעדים בלילה של בריאות בפארק הרצליה.
להתראות בפארק,
יו"ר צעדים
קישור מצורף:
לילה של בריאות 2010
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 07:49 |
|
|
שלום קרולה,
צר לי על שלא הצלחתי להגיע. (עברתי משיפוץ רגל לשיפוץ דירה...) מצ"ב תמונה להמחשה
נשמח לקרא רשמיך.
האם חברינו לפורום הגיעו?
עדה
עדה
|
 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 09:15 |
|
|
מה עדיף שיפוץ הרגל או שיפוץ הדירה?
אני רק נזכרת בשיפוצים שעשינו בדירה והסיוט חוזר אלי....אבל התוצאה יפה (גם של הרגל) והאמת שזה העיקר.
אתמול היה נחמד מאוד, האירוע שמארגנת יחידת הבריאות של עיריית הרצליה הוא ממש כייפי ונעים ביותר להשתתף בו.
כאן המקום להודות לעיריית הרצליה בכלל ולמר עדי חמו, מנהל יחידת הבריאות בפרט על ההזדמות שניתנת לנו להשתתף בלילה של בריאות ולחשף את צעדים והפעילות שלנו לקהל הרחב,כמו כן, להודות על העזרה הגדולה שאנחנו מקבלים מיחידת הבריאות במתן מקום וקו טלפון לקבלת קהל פעם בשבוע ,ימי ראשון בין 17.00-19.00 ביחידת הבריאות העירונית המותאמת להגעה של אנשים עם מוגבלויות.
חבל שאתמול לא יצא לך להגיע אך יש עוד הרבה הזדמנויות: ביום ראשון ה-3/10/2010 מיד לאחר החגים נתחיל סדנא בשיטת הסו''גוק , המטפלים בסדנא הם מומחים בשיטה זו ממכללת סמייל.
הסדנא תתקיים ביחידת הבריאות העירונית הרצליה שברח'' אבן גבירול 49 בין השעות 17.00-19.00,פעם בחודש בכל יום ראשון הראשון של החודש.
הסדנא היא ללא תשלום לחברי עמותת צעדים בלבד, ניתן לסדר את תשלום דמי חבר השנתי במקום.
סוף שבוע נעים,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
•
|
| מעוניינת להשתתף בסדנה
|
דונה |
|
|
Aug 27, 2010 | 11:36 |
|
|
הייתי בהדגמה שהתקיימה בכנס והתרשמתי ממה שהציגו שם.
מה מספר הטלפון להרשמה ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2010 | 11:25 |
|
|
שבוע טוב
להיות חבר בעמותה על פניו זה נחמד
אך מעבר למפגש חד שנתי אין למי שלא גר במדינת תל אביב לעשות.
להגיע כל אימת שיש איזו פעילות כנ"ל מצריך נסיעה ארוכה ושעות לא מעטות.
מפה אני מצר על כך שאין לנו איזה סניפון בצפון .
מאחל כל טוב
עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
•
|
מדינת תל -אביב
|
צפי |
|
|
Aug 29, 2010 | 11:58 |
|
|
לכל חברי העמותת צעדים שבוע של סיום חודש אוגוסט.
אכן צודק עזרא בגישתו שכל אזור הצפון וגם הדרום מקופח מבחינה של פעילות. לערכתי יש פה אבל לא מעט
אני חושבת שגם לנו מגיע פעילות ואו ייעוץ באזורנו ולערכתי ניתן לעשות משהו בנידון בבקשה מכל חברי וועד ההעמותה תתחילו לפעול בנושא ,אני חושבת שזה יביא הרבה חברים חדשים לעמותה שפה בצפון כמעט ולא שמעו על העמותת צעדים , אנא פעלו!!!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2010 | 13:56 |
|
|
אכן אתם צודקים, שנים אנחנו מחפשים מתנדבים פעילים באיזור הצפון והדרום.
וועד צעדים עוסק בהרבה דברים אך לא לשכוח שהוא מורכב מאותה האוכלוסייה אליה אנחנו פונים חולי ומושתלי המיפרקים, לכן, אין לנו חברי הוועד אפשרות פיזית לבצע פעילות באיזורים אחרים.
עזרא וצפי היקרים,בכנס הייתה לכם הזדמנות להירשם להפעלת פעילות באיזור הצפון אך לא שנרשמתם.
פניתנו לכל מי שמעוניין להתנדב חייה וקיימת.
שבוע טוב,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
מבקש תשובה לשאלה דחופה
|
עזרא |
|
|
Aug 24, 2010 | 14:43 |
|
|
היי לכולם
נפלה לידי מודעה נכון יותר רעיתי הסבה את תשומת ליבי למודעה בעיתון
שיש טיפול לא פולשני על ידי ריפוי בגלי הלם .(לא מציין שם החברה).
נשאלת השאלה האם מישהו מכיר או עבר את הטיפול בגלי הלם שכאלה
כאשר מצויין שזה מוצלח ב 90% מבין המטופלים כאשר הם מטופלים ב 5 פגישות.
אז לפני שאולי אני הולך על זה אבקש תגובות.
עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 15:50 |
|
|
אתחיל ואומר לך שאין לי מושג במה עוסק הטיפול בגלי הלם.
במידה ותלך לברר, הייתי ממליצה להצתייד במספר שאלות:
1) האם בכל מצב של מיפרק אפשר לסיים את הטיפול ב-5 פגישות.
2)האם ניתן לטפל בשחיקה חמורה או שמדובר אך ורק במצב התחלתי של שחיקה.
3)האם הטיפול דוחה את הניתוח או מחזיר את המיפרק למצב בו לא יהיה כלל צורך לניתוח.
4)במידה והטיפול מיועד לדחות את הניתוח, לכמה זמן?
5)אם הטיפול דוחה ניתוח האם ע"י קבלת סידרת טיפולים נוספים (כל פעם שהמצב מחמיר) אפשר שוב לדחות ניתוח.
6)האם הטיפול מוכר ע"י משרד הבריאות בארץ.
7)מה הניסיון בעולם, באיזו מדינות ומה הניסיון בארץ
ו שאילת השאילות:
8)כמה עולה כל טיפול והאם הוא ממומן ע"י קופות החולים.
עד היום, כל טיפול חדשני שוועד העמותה הלך לשמוע עליו היה מיועד למצבים די התחלתיים של שחיקת המיפרק ואף אחד מהטיפולים החדשניים לא ריפו את המיפרק אלא דחו בשנה/שנתיים את הניתוח מה שלא אומר שאולי מצוא טיפול למצבים של שחיקה מתקדמת הפותרים לגמרי את הבעיה,הרי התקווה היא הדבר האחרון שמומלץ לאבד. בכל זאת, כדאי לברר היטב.
בהצלחה,
קרולה
נ.ב.,
במידה ותלך לברר אל תשכח לדווח לנו
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
לכל חברי הפורום
|
צפי |
|
|
Aug 22, 2010 | 16:07 |
|
|
מה קורה לכם,היכן אתם ???
התעייפתם מהחופש הגדול.
אז אצלי הכל בשגרה --------- משעמם משעמם
מחכה בקוצר רוח לבקורת
ואני חושבת שאני אתפוק נפקדות מהכורסא ומהבית והסתובב בטיילת שבחוף בקניונים ובבתי קפה העיקר לראות אנשים.
אז נבלה ובנתיים ד"ש מהכורסא והקביים שמלבים אותי יום יום.||
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 22, 2010 | 17:15 |
|
|
מקווה שנהנת בטיול היום למרות החום הכבד.
שיש לך כוח לצאת הוא סימן מצוין!
תבלי,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 10:39 |
|
|
איזה טיול בדיוק את מדברת, בנתיים אני עוד בבית או מסתובבת בחניה או מטיילת בבית עד הבקורת שתערך ב7לספטמבר. או אז אני נוטשת את כורסתי ובאמת אני מקווה שאקבל אישור.
יום טוב לכולם וביוחד לך קרולה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 14:01 |
|
|
במקום "בקרוב" קראתי "הבוקר"....
7 לספטמבר?....מתקרב, עוד קצת....
כל כך חם שאין הרבה מה לחפש בחוץ!
מקווה שאת השנה החדשה תתחילי עם בשורות טובות,
רק בריאות,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 22:31 |
|
|
אהלן חברל'ה קודם כל ציפקה חם לך ?לחיצה קטנה ויהיה קר .כן על כפתור הירוק של המזגן.
אגב כמה זמן את אחרי ההשתלה?(איןלי כח לדפדף אחורנית למצוא את הזמן שאחזתי אצבעות)
OK עכשו אני רוצה להבין אז טוב או לא טוב בחורף?
אמרתי או לא אמרתי ואני אומר אני מתוכנן לאשפוז ב 12.10 החיתוך וההשתלה ב 13.10 כלומר חורף
קל נכון עד כמה שאני זוכר .ההמשך? קה סרה סרה נגיע לגשר נתכנן איך לעבור .
ציפי לא להיתרגז בבקשה .אספר סיפור ,
היום אחר הצהריים הים היה גבה גלים ואוהה איזה כייף אני כל כך אוהב גלים.
נכנסתי לים (לצערי המים קצת חמים) שחיתי למרחק ממש באיזור שבירת הגל וכך
תפסתי גלים כמו דולפין לעבר החוף ועשיתי זאת מספר פעמים .כשיצאתי היתישבתי לי ככה על החול
שעון על עמוד סככת ההצללה עם סיגיריה ביד מביט אל הים הכייפי הזה ושואל .את עצמי .
רבק האם גם אחרי ההשתלה אוכל להישתולל בינות הגלים?
ידוע שלכל עונה היתרונות והחסרונות .מה לעשות אלו החיים .
הקיצר אני מאחל לך אחלה סבלנות ויש האומרים שהזמן לעולם לא עומד מלכת .
יאללה ביי
עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 09:43 |
|
|
היי לעזרא
קודם כל רציתי לומר לך שאני לא צריכה לרדת לשפת הים כדי לראות את הים משום, שאני רואה אותו כל הזמן דרך הסלון והמרפסת הוא פשוט פרוס כמו שטיח לפני, על תשכח שאני גרה במורדות הכרמל ועדין תודה לאל הכל טבעי ופראי שמשתלב יחד עם הים. נכון שצריך לחוש את ריחו המלוח של הים לשמוע את אדוות הגלים אך אל דאגה אחרי הבקורת אני עוד אך החוש חיש קל לטיילת ולשפת הים אתה מצטרף?
אני כבר חודש ו13 יום אחרי הניתוח, ומתקדמת לאט ויפה ,אני תמיד מהטיפוסים שנלחמים לנצח ושאין להם זמן.
ובקשר לשאלתך ,מכיוון שנותחתי בפעמים הקודמות בנובמבר אני יכולה לומר שבאמת בחורף הרבה יותר קל ,היות שבקיץ חם וביחוד השנה והרגליים מן הסתם יותר נפוחות, קשה להסתובב בחוץ מפאת החם,לכן אתה מכל תנועה תכף מזיע ושלא לדבר על התחבושות שזה כמו תנור לרגליים בשיאו של החם,כך שעבורך הרבה יותר פשוט וקל להיתנתח בראשיתו של סתיו,חורף.
נו טוב עוד שבועיים מהיום הביקורת והסבלנות בורחת אני סופרת את הימים סבלנות סבלנות נהדר ואז החיים יפים נכון עזרא? ובנימה אופטימית זו שיהיה יום מקסים ונצל את הרגעים של סוף הקיץ בים ובשנה הבאה בקיץ אני תקווה שתוכל כבר לשחות עם מפרק חדש. צפי
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 14:56 |
|
|
את יודעת שהצבע הכי יפה בקשת הצבעים כמובן שהוא התכלת .נכון?
צבע הים והשמיים וכשרואים אותם עושה טוב על הלב .
שאלת האם אצטרף אלייך לטיול בטיילת לאורך החוף מה אגיד לך אני סבא כזה קשיש
שללכת הרבה אינו יכול אז מה לך ולזקן שכמוני ?  
רוצה תשובה אמיתית ?בכייף .
כרגע נכנסתי לדילמה קטנה שקראתי שיש טיפול לא פולשני ושאלתי עכשו את הפורום
שיתנו לי את דעתם מי מכיר ומי יודע ?
על כל פנים נמשיך לחייך ולנצל כל רגע של הקיץ האהוב עלי עם החום שהרי כשחם פחות כואב .
ביי עזרא
החיים יפים
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 22, 2010 | 17:07 |
|
|
הודעתך נמחקה.
באופן כללי, אין מקום לפרסום בפורום גם לא פרטים אישיים, אני, מפנה אותך לקריאת חוקי הפורום.
בברכה,
קרולה
יו"ר צעדים
|
|
|
|
|
|
|
|