סיפורה האישי של ענת ורדי

סיפורה האישי של ענת ורדי

יש פרסומת האומרת ש"לגוף אין חלקי חילוף" ואני אומרת שאלמלא חלקי החילוף שיש לגוף, הייתי היום מאד נכה.
בשנת 2000 בהיותי בגיל 45 עברתי ניתוח החלפת מפרק ירך ראשון בשיטה של ריסרפסינג (מפרק קצר), הייתי אז ראשונה בארץ. זהו ניתוח שמתאים לאנשים צעירים. בניתוח זה יש אבדן קטן יותר של עצם, דבר המהווה יתרון אם יש צורך בניתוח חוזר. המפרק יציב ומאפשר פעילות מאומצת. למפרק מסוג זה יש גם חסרונות: עלולים להיות שברים בצוואר הירך. 
לאחר 8 חדשים עברתי ניתוח נוסף בירך השני.
הניתוחים היו מוצלחים, אך לצערי מעדתי בצורה קשה, שברתי את עצם הירך לארכה ונזקקתי לניתוח רביזיה בשנת 2004 והשתל הוחלף לשתל ארוך.
אחת הרעות החולות של ניתוחי המפרקים היא הנפילה. חשוב לסגל נוהג מוקפד של משנה זהירות, כי ניתוחים חוזרים (רביזיות) אינם מומלצים.
בשנת 2014 חשתי תחושות קשות בגופי שהיו מלוות בעלפון וחולשה בלתי מוסברת ומאחר ואני אדם בריא בדרך כלל, חשדתי שלמפרק יש קשר לכך.
אכן, לאחר שתיארתי למנתח מה אני מרגישה, הוא הציע שאעשה בדיקת דם לכרום וקובלט. אלה בדיקות דם לא רגילות שמבצעים במעבדה מיוחדת לכך בבי"ח תל השומר. הבדיקות הראו כי בדם ובשתן יש ערכים גבוהים פי 6 של כרום וקובלט מעל הנורמה.
ארכיטיפים של מתכת המשתל התפרקו בגוף וגרמו להרעלה כמעט עד מוות.
אלמלא הייתי ערנית יתכן שלא הייתי היום בין החיים.
בשנת 2014 עברתי ניתוח נוסף להחלפת השתל ממתכת לשתל קרמי. המקום נוקה מנוזלים ורעלים. תוך כדי הניתוח היה צורך בבניית העצם מחדש ,השתל הוחלף והערכים חזרו לנורמה.
בבדיקות דם רגילות אי אפשר היה לגלות זאת, היה לי מזל שהונחיתי בצורה טובה וניצלתי.
ניתוחי ירך הם פתרון מצוין למצבים בהם נוצר חוסר תפקוד בגין שחיקה וכאבים חזקים במפרקים. בשל התפתחות המדע, הניתוחים כיום קלים יותר ומשפרים בצורה ניכרת את איכות החיים

Share by: